Снимка ИГНИПарламентарно представена наша партия погна КЕВР. Парламентарната група Изправи се

...
Снимка ИГНИПарламентарно представена наша партия погна КЕВР. Парламентарната група Изправи се
Коментари Харесай

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ поиска доклад от КЕВР за голямото поскъпване на водата

Снимка ИГНИ

Парламентарно показана наша партия погна КЕВР. 

Парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ с ръководител Мая Манолова внесе план на Решение за показване на доклад на КЕВР за осъществяването на бизнес-плановете на ВиК операторите за интервала 2017-2020 година и одобряването на бизнес-плановете им за 2022-2026 година Срокът за внасяне на отчета е 1 октомври 2021 година

С Решението се разпорежда КЕВР да даде доклад за вложенията в  качеството на ВиК услугите за интервала от 1 януари 2017 година до 31 декември 2021 година и процентите на загуби на вода за всеки ВиК оператор поотделно към края на всяка година от 2017 година до 2021 година

Енергийният регулатор би трябвало да уточни и кои ВиК оператори са внесли бизнес-плановете си за новия регулаторен интервал 2022 година – 2026 година към 30 юни 2021 година, кои не са внесли и по какви аргументи.

При публикуването на бизнес-плановете за идващия регулаторен интервал излиза наяве, че е планувано ново повишаване на водата, като тук-там нарастването е двойно. Средното планувано повишаване за страната за идващите пет години е 65 %. За области като Сливен водата ще нарастне от 2,37 лева през 2021 година до 5,40 лева през 2026 година, което е 127 % нарастване на цената. В Шумен водата ще доближи 6,47 лева след пет години, показват вносителите в претекстовете към плана на решението.

Те допълват, че според годишния отчет и относителен разбор на КЕВР за положението на ВиК бранша в България за 2019 година от общо 720 индикатори за качество, одобрени в бизнес-плановете, са изпълнени 388 броя, което е 54 % осъществяване, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР